سرطان پستان

سرطان پستان چیست؟

مانند همه انواع سرطان ، سرطان پستان نیز از سلولهای غیرمعمولی ساخته شده است که خارج از کنترل رشد می کنند. این سلول ها همچنین ممکن است به سمت مکان هایی از بدن شما حرکت کنند که بطور طبیعی در آنجا یافت نمی شوند. وقتی این اتفاق می افتد ، سرطان متاستاتیک نامیده می شود.

توده سرطانی پستان معمولاً یا از غدد تولید کننده شیر (به نام کارسینوم لوبولار) و یا در مجاری آن غدد (به نام کارسینوم مجاری) شروع می شود. این توده می تواند در پستان بزرگتر شود و به غدد لنفاوی مجاور یا از طریق جریان خون به اندام های دیگر گسترش یابد. سرطان ممکن است رشد کرده و به بافت اطراف پستان مانند پوست یا دیواره قفسه سینه حمله نماید.

انواع مختلف سرطان پستان با سرعت های مختلف رشد و گسترش می یابد. بعضی از آنها سالها طول می کشد تا فراتر از پستان گسترش یابند ، در حالی که برخی دیگر به سرعت رشد و گسترش می یابند.

چه کسی به سرطان پستان مبتلا می شود؟

مردان نیز ممکن است به سرطان پستان مبتلا شوند ، اما کمتر از 1٪ از کل موارد سرطان پستان را تشکیل می دهند. در میان زنان ، سرطان پستان پس از سرطان پوست ، دومین سرطان شایع تشخیص داده شده و دومین علت اصلی مرگ و میر سرطان است.در کشورهای غربی به طور متوسط ​​، از هر 8 زن 1 در طول زندگی خود به سرطان پستان مبتلا می شود. حدود دو سوم زنان مبتلا به سرطان پستان 55 ساله یا بیشتر هستند.بقیه عمدتا بین 35 تا 54 هستند.در ایران بطور بروز سرطان پستان پایینتراز کشورهای غربی در سطح متوسط جهانی است.سن ابتلا در ایران پایینتر است که عمدتابعلت ترکیب سنی جمعیت ایران میباشد. خوشبختانه ، اگر سرطان پستان زود تشخیص داده شود ، براحتی قابل درمان است. سرطان موضعی (یعنی سرطانی که به خارج از پستان شیوع پیدا نکرده است) معمولاً قبل از گسترش قابل درمان است.هنگامی که سرطان شروع به گسترش می کند ، درمان پیچیده تر می شود.

علائم سرطان پستان:

علائم سرطان پستان عبارتند از:• یک ناحیه متورم یا ضخیم در پستان یا زیر بغل یا نزدیک آن • وجود توده ، حتی اگر به اندازه نخود فرنگی احساس شود• تغییر در اندازه ، شکل یا انحنای پستان• ترشحات نوک پستان که می تواند خونی یا شفاف باشد• تغییراتی در پوست پستان یا نوک پستان. که ممکن است گود ، پوسته پوسته یا ملتهب شود.• قرمزی پوست روی پستان یا نوک پستان• تغییراتی در شکل یا موقعیت نوک پستان• ناحیه ای که با هر ناحیه دیگر پستان متفاوت باشد• نقطه ای سخت و سفت در زیر پوست پستان

 

انواع سرطان پستان

برخی از رایج ترین انواع سرطان پستان عبارتند از:·      سرطان درجا این نوع سرطان  از مجرا یا لوبول به خارج گسترش نیافته اند.·      سرطان مجاری درجا (DCIS). این نوع سرطان مجاری در اولین مرحله (مرحله 0) است. در این حالت سلولهای سرطانی هنوز محدود به مجاری شیر است. اما اگر این نوع را درمان نکنید ، می تواند تهاجمی شود.در صورتیکه اغلب  قابل درمان است.·      سرطان لوبولار درجا (LCIS). این نوع سرطان فقط در لوبول های تولید شیر وجود دارد. اگرچه یک سرطان واقعی نیست ، اما به این معنی است که بعداً به سرطان پستان تبدیل خواهد شد.در صورت ابتلا به آن ، معاینات سینه و ماموگرافی بطور منظم ضروری است.سرطانهای مهاجم. اینها نوع سرطان ها بافت اطراف پستان را درگیر کرده و به آن حمله میکنند.

کارسینوم مجرای تهاجمی (IDC). این نوع سرطان از مجاری شیر شروع می شود. از دیواره مجرا عبور کرده و به بافت چربی پستان حمله می کند. این رایج ترین شکل است که 80٪ موارد تهاجمی را شامل می شود.·      کارسینوم لوبولار تهاجمی (ILC). این نوع سرطان از لوبول شروع می شود اما به بافت های اطراف یا سایر اعضای بدن گسترش می یابد. حدود 10٪ از سرطانهای مهاجم پستان را تشکیل می دهد.   انواع فرعی سرطان تهاجمی پستان عبارتند از:o کارسینومای کیستیک آدنوئید (یا آدنوسیستیک). اینها شبیه سلولهایی هستند که در غدد بزاقی و بزاق یافت می شوند.o کارسینوم آدنواسکواموس درجه پایین (نوعی کارسینوم متاپلاستیک). این تومور نادر معمولاً رشد کند دارد و اغلب با انواع دیگر اشتباه گرفته می شود.o کارسینوم مدولاری. تومورها در این نوع نادر یک توده نرم و لغزنده هستند o کارسینومای مخاطی. تومورها در این نوع نادر در یک حوضچه مخاط شناور هستند.o سرطان پاپیلاری. این نوع نادر معمولاً زنانی را که یائسه شده اند را تحت تأثیر قرار می دهد.o سرطان توبولار. تومورها رشد کند و لوله ای دارند.

 

انواع کمتر رایج آن عبارتند از:• سرطان التهابی پستان. این نوع نادر توسط سلول های التهابی در عروق لنفاوی پوست ایجاد می شود.• بیماری پاژه نوک پستان.که بر روی آرئولا ،( پوست نازک اطراف نوک پستان) تأثیر می گذارد.• تومورهای فیلودس پستان. این تومورهای نادر به صورت برگ رشد می کنند. آنها به سرعت رشد می کنند اما به ندرت در خارج از پستان گسترش می یابند.

 

علل و عوامل خطر سرطان پستان

متخصصان نمی دانند چه عواملی باعث سرطان پستان می شود ، اما عوامل خطر احتمال ابتلا به آن را بیشتر می کنند. سن ، عوامل ژنتیکی ، سابقه سلامتی شخصی و رژیم غذایی همگی در این امر نقش دارند. برخی از این عوامل را می توان کنترل نمود و برخی دیگر تحت کنترل نمی باشند.   عوامل خطر سرطان پستان که نمی توانید کنترل کنید·      سن. زنان بالای 50 سال بیشتر از زنان جوانتر به سرطان پستان مبتلا می شوند.·      نژاد: زنان آمریکایی آفریقایی تبار بیشتر از زنان سفید پوست قبل از یائسگی به سرطان پستان مبتلا می شوند.·      سینه های متراکم. اگر سینه ها از بافت چربی کمتری تشکیل شده باشند ، دیدن تومورها در ماموگرافی دشوار است.·      سابقه شخصی سرطان. اگر برخی از بیماری های خوش خیم پستان وجود داشته باشد احتمال بروز سرطان افزایش می یابد. اگر قبلاً به سرطان پستان مبتلا شده باشید ، شانس ابتلای مجدد با شدت بیشتری بالا می رود.·      سابقه خانوادگی. اگر یکی از بستگان زن درجه یک (مادر ، خواهر یا دختر) به سرطان پستان مبتلا باشد ، دو برابر بیشتر احتمال دارد که به این بیماری مبتلا شوید. داشتن دو یا چند نفر از بستگان درجه یک با سابقه سرطان پستان خطر را حداقل سه برابر افزایش می دهد.اگر پدر یا برادر به سرطان پستان مبتلا شوند ، این خطر ممکن است افزایش یابد.·      ژن ها. تغییر در دو ژن ، BRCA1 و BRCA2 ، مسئول برخی موارد سرطان پستان در خانواده ها است. حدود 1 زن از هر 200 نفر یکی از این ژن ها را دارد. این ژن ها اگرچه احتمال ابتلا به سرطان را بیشتر می کنند ، اما به این معنی نیست که قطعاً ابتلا صورت خواهد گرفت. اگر جهش BRCA1 یا BRCA2 وجود داشته باشد ، احتمال ابتلا به سرطان پستان تا 80 سالگی  70 در صد است. این ژن ها احتمال ابتلا به سرطان تخمدان را نیز افزایش می دهند و با سرطان پانکراس و سرطان پستان در مردان نیز ارتباط دارند. جهش های دیگر ژنی مرتبط با خطر سرطان پستان شامل جهش های ژن PTEN ، ژن ATM ، ژن TP53 ، ژن CHEK2 ، ژن CDH1 ، ژن STK11 و ژن PALB2 است. اینها نسبت به ژن های BRCA خطر کمتری برای توسعه سرطان پستان دارند.·      سابقه قاعدگی. شانس سرطان پستان افزایش می یابد اگر:o قاعدگی قبل از 12 سالگی شروع شود.o قاعدگی تا بعد از 55 سالگی متوقف نشود. تابش – تشعشع. اگر قبل از 40 سالگی برای سرطان هایی مانند لنفوم هوچکین پرتو درمانی صورت گرفته باشد ، احتمال ابتلا به سرطان پستان بیشتر است.• دی اتیل استیل بسترول (DES). پزشکان برای جلوگیری از سقط جنین از سال 1940 تا 1971 از این دارو استفاده کردند. اگر فردی خود یا مادرش یا آن را مصرف کرده باشد ، احتمال سرطان پستان افزایش می یابدo مصرف هورمون استروژن و پروژسترون بیش از 5 سال در دوران یائسگی:این افزایش خطر ابتلا به سرطان پستان 5 سال پس از قطع درمان به حالت عادی برمی گردد.o استفاده ازروش های خاص جلوگیری از بارداری از جمله قرص های جلوگیری از بارداری ، ایمپلنت ، IUDS ، وصله های پوستی یا حلقه های واژن که حاوی هورمون هستند اما در مجموع هنوز هم ، بیشتر زنانی که در معرض خطر بالای سرطان پستان هستند ، به آن مبتلا نمی شوند. از طرف دیگر ، 75٪ از زنانی که به سرطان پستان مبتلا می شوند ، هیچ عامل خطر شناخته شده ای ندارند.

 

تشخیص سرطان پستان:

اگر احساس برآمدگی در پستان دارید یا اگر در ماموگرافی چیزی نشان داده شود ، پزشک فرآیند تشخیص سرطان پستان را شروع می کند.پزشکان در مورد سابقه سلامت شخصی و خانوادگی شما سال خواهند کرد. سپس معاینه پستان انجام می دهند و آزمایشاتی را سفارش می دهند که شامل موارد زیر است: تصویربرداری. پزشک برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد پستان از این موارد استفاده می کند. سونوگرافی. این آزمایش از امواج صوتی برای ایجاد تصویری از پستان استفاده می کند.ماموگرافی. این اشعه ایکس به پزشکان دید بهتری از توده ها و سایر مشکلات می دهد.تصویربرداری تشدید مغناطیسی (MRI). در این اسکن از آهنربای متصل به کامپیوتر برای ایجاد تصاویر دقیق از قسمت داخلی پستان استفاده می شود. نمونه برداری برای این آزمایش ، پزشک بافت یا مایعات را از پستان خارج می کند.سپس آن را زیر میکروسکوپ بررسی می کند که آیا سلول های سرطانی وجود دارد یا خیر و در صورت وجود سلولهای مذکور، نوع آن را شناسایی مینماید. روشهای معمول شامل موارد زیر است:o آسپیراسیون با سوزن نازک. این اقدام برای توده هایی است که به راحتی قابل دسترسی هستند و یا ممکن است پر از مایع باشند.o نمونه برداری مخروطی(تکه برداری) . در این نوع از سوزن بزرگتری برای برداشتن تکه ای از بافت استفاده می شود.o نمونه برداری جراحی (باز). در این روش جراح کل توده یا بخشی از آنرا خارج می کند.o نمونه برداری از گره لنفاوی. پزشک بخشی از غدد لنفاوی زیر بازو را برمی دارد تا ببیند آیا سرطان گسترش یافته است یا خیر.o نمونه برداری با هدایت سونوگرافی. پزشک از تصویربرداری برای هدایت سوزن استفاده می کند.

پزشک می تواند نمونه بیوپسی را برای موارد زیر آزمایش کند: ویژگی های تومور. آیا تهاجمی است یا درجا ، مجاری یا لوبولار است؟ آیا به غدد لنفاوی سرایت کرده است؟ پزشک همچنین حاشیه یا لبه های تومور و فاصله آنها از لبه بافت نمونه برداری را اندازه گیری می کند.گیرنده های استروژن (ER) و گیرنده های پروژسترون (PR). این به دکتر می گوید که آیا هورمون های استروژن یا پروژسترون باعث رشد سرطان می شوند.؟ این مسئله تا چه حد احتمال بازگشت سرطان را تحت تأثیر قرار می دهد و احتمالاً چه نوع درمانی از آن جلوگیری می کند. HER2. این آزمایش به دنبال گیرنده فاکتور رشد اپیدرمال انسانی در ژن 2 است که می تواند به رشد سریع سرطان کمک کند. Grade:. این به پزشک می گوید که سلولهای سرطانی چقدر با سلولهای سالم متفاوت هستند و آیا رشد آنها کندتر است یا سریعتر رشد می کنند.• Oncotype Dx. این آزمایش 16 ژن مرتبط با سرطان و پنج ژن مرجع را ارزیابی می کند تا خطر بازگشت سرطان در طی 10 سال از زمان تشخیص را تخمین بزند.• شاخص سرطان پستان. این آزمایش می تواند به پزشک کمک کند تا در مورد نیاز شما به هرمون تراپی تصمیم بگیرد.• MammaPrint. این آزمایش از اطلاعات 70 ژن برای پیش بینی خطر بازگشت سرطان استفاده می کند.• PAM50 (پروسیگنا). این آزمایش از اطلاعات 50 ژن برای پیش بینی شیوع سرطان استفاده می کند.

 

شما ممکن است آزمایش خون انجام دهید از جمله:شمارش کامل خون (CBC). این آزمایش تعداد انواع مختلف سلول ها مانند گلبول های قرمز و سفید در خون را اندازه گیری می کند. این به پزشک اجازه می دهد تا بفهمد مغز استخوان مثل قبل کار می کند یا نه.• شیمی خون. این آزمایش نشان می دهد که کبد و کلیه ها چگونه کار می کنند.

مراحل سرطان پستانمرحله اولیه ، مرحله صفر یا سرطان غیر تهاجمی پستان. این بیماری فقط در پستان است و هیچ نشانه ای از گسترش آن به غدد لنفاوی نیست.• مرحله I سرطان پستان. اندازه سرطان 2 سانتی متر یا کمتر است و گسترش نیافته است.• مرحله IIA سرطان پستان. در این مرحله:o تومورکمتر از 2 سانتی متر ، با درگیری گره های لنفاوی زیر بغل.o بزرگتر از 2 سانتی متر اما کمتر از 5 سانتی متر ، بدون درگیری غدد لنفاوی.• مرحله IIB سرطان پستان. توموری که:o عرض بیش از 5 سانتی متر ، بدون درگیری گره های لنفاوی زیر بغلo بزرگتر از 2 اما کمتر از 5 سانتیمتر ، با درگیری گره های لنفاوی.• مرحله IIIA سرطان پستان یا سرطان پستان به صورت لوکال پیشرفته:o توموری بزرگتر از 5 سانتی متر که به غدد لنفاوی زیر بازو یا نزدیک استخوان سینه گسترش یافته است.o تومور هر اندازه با غدد لنفاوی سرطانی که به یکدیگر یا بافت نزدیک می چسبند.• مرحله IIIB سرطان پستان. توموری در هر اندازه که به پوست یا دیواره قفسه سینه گسترش یافته باشد.• مرحله IIIC سرطان پستان. توموری در هر اندازه که گسترش یافته و غدد لنفاوی بیشتری را درگیر کند.• مرحله IV (متاستاتیک) سرطان پستان. توموری ، صرف نظر از اندازه ، که به مکان های بسیار دور از پستان مانند استخوان ها ، ریه ها ، کبد ، مغز یا غدد لنفاوی دور گسترش یافته است

 

درمان سرطان پستان: شما و پزشک میبایستی یک برنامه درمانی برای درمان قطعی سرطان ، کاهش احتمال بازگشت دوباره آن و کاهش احتمال گسترش آن به خارج از پستان ، تهیه نمایید. درمان به طور کلی طی چند هفته پس از تشخیص صورت میگیرد.درمان به اندازه و محل تومور ، نتایج آزمایشات آزمایشگاهی و مرحله بیماری بستگی خواهد داشت. پزشک معمولاً سن و سلامت عمومی و همچنین احساسات بیمار در مورد گزینه های درمانی را در نظر می گیرد.   درمان های موضعی:این روش درمان سلولهای سرطانی را در یک منطقه خاص ، مانند پستان ، از بین می برد و یا کنترل می کند. که شامل:

 

عمل جراحیجراحی حفظ پستان. جراح فقط بخشی از پستان مبتلا به سرطان ، همراه با برخی از بافت های اطراف را خارج مینماید. میزان خارج شدن آنها به مواردی مانند اندازه و محل تومور بستگی دارد. همچنین ممکن است این اعمال را به نامهای زیر بشنوید:o لامپکتومیo کوادرانکتومیo ماستکتومی جزئیo ماستكتومي سگمنتال• جراحی برای برداشتن غدد لنفاوی. پزشک شما ممکن است غدد لنفاوی را از زیر بازو بردارد تا دریابد که آیا سرطان به آنها سرایت کرده است یا خیر. این جراحی دو نوع دارد:o نمونه برداری از غدد لنفاوی سنتینل. پزشک یک یا چند گره لنفاوی بنام غدد لنفاوی راهنما را که احتمال سرطان در آن بیشترند برمیدارد.o تخلیه غدد لنفاوی زیر بغل. این عمل شامل گره های بیشتری است ، اگرچه معمولاً کمتر از 20 گره است

 

ماستکتومی. جراح کل پستان را به همراه تمام بافت های پستان و گاهی اوقات بافت های مجاور را خارج میکند. انواع مختلفی از ماستکتومی وجود دارد:o ماستکتومی ساده یا کامل. جراح کل پستان را بر میدارد ، اما غدد لنفاوی زیر بازو را حذف نمی کند.o ماستکتومی رادیکال اصلاح شده. جراح کل پستان را به همراه غدد لنفاوی زیر بازو برمیدارد.o ماستکتومی رادیکال. جراح کل پستان و گره های لنفاوی زیر بازو و تا استخوان ترقوه و همچنین عضلات دیواره قفسه سینه را برمیدارد.o ماستکتومی محافظ نوک پستان. جراح تمام بافت پستان را برداشته اما نوک سینهو پوست را باقی می گذارد.o ماستكتومي پيشگيري سمت متقابل. اگر در یک پستان سرطان وجود داشته باشد خطر ابتلا به آن در سینه دیگر بسیار زیاد است ، جراح ممکن است برداشتن هر دو پستان را انتخاب کند.

 

پرتودرمانی.

  • تابش پرتوی خارجی. این نوع پرتو درمانی با یک دستگاه خارج از بدن بیمار انجام می شود. به طور کلی 5 روز در هفته به مدت 5 تا 6 هفته انجام میگردد. برخی از انواع تابش پرتوی خارجی عبارتند از:

o پرتودرمانی فشرده. بیمار دوزهای بیشتری را در مدت کمتری دریافت می کند.

o پرتودرمانی حین عمل (IORT). در این روش ، بعد از جراحی فقط پستان (قبل از بسته شدن زخم) ، بیمار تنها یک دوز بزرگ اشعه در اتاق عمل دریافت می کند.

o پرتودرمانی سه بعدی . بیمار ازدستگاه های خاصی که می توان آن را بهتر به سمت ناحیه ای که تومور در آن قرار دارد نزدیک کرد، تابش می گیرد. درمان به مدت 5 روز دو بار در روز خواهد بود.

  • اشعه داخلی (براکی تراپی). در این نوع درمان، پزشک برای مدت کوتاهی ماده ای رادیواکتیو را درون بدن بیمار قرار می دهد.

o براکی تراپی بینابینی. پزشک چندین لوله توخالی کوچک به نام کاتتر را در اطراف ناحیه محل سرطان قرار می دهد. این لوله ها چندین روز در جای خود می مانند. پزشک هر روز برای مدت کوتاه گلوله های رادیواکتیو را درون آنها قرار می دهد.

o براکی تراپی داخل حفره ای. در درمان سرطان پستان ،گردن رحم و حفره دهان استفاده میشود. پزشک از یک کاتتر کوچک برای قرار دادن دستگاهی در داخل پستان ،لگن یا دهان بیمار استفاده می کند. پزشک از یک لوله برای قرار دادن منابع تابش (اغلب گلوله ها) در دستگاه استفاده می کند. این درمان را معمولاً دو بار در روز و به مدت 5 روز به صورت سرپایی انجام میدهند. پس از آخرین درمان ، پزشک دستگاه را خارج می کند

 

درمان های سیستمیک در این نوع درمان سلولهای سرطانی در سراسر بدن بیمار از بین میرود یا کنترل می شوند. این روش های درمانی عبارتند از:• شیمی درمانی. بیمار ممکن است این داروها را به عنوان قرص مصرف کند و یا آنها را به صورت وریدی دریافت کند. اگر بیمارمبتلا به سرطان پستان پیشرفته باشد ، ممکن است درمان اصلی او باشد. یا می تواند آن را قبل از جراحی یا بعد از جراحی دریافت کند. • هورمون درمانی. برخی از سرطان ها در پاسخ به برخی هورمون ها رشد می کنند. این داروها از اتصال هورمون ها به سلول های سرطانی جلوگیری می کنند رشد آنها را متوقف می کند.o تاموکسیفن (Nolvadex ، Soltamox ، Tamoxen)o Fulvestrant (Faslodex)o مهار کننده های آروماتاز:§ آناستروزول (Arimidex)§ اگزمستان (آروماسین)§ لتروزول (فمارا)• داروهای هدفمند. این داروها تغییراتی را که باعث خارج شدن کنترل سلولها می شوند متوقف می کنند.o Abemaciclib (Verzenio)o Everolimus (آفینیتور)o لاپاتینیب (Tykerb)o Neratinib (Nerlynx)o اولاپاریب (Lynparza)o Palbociclib (ایبرانس)o پرتوزوماب (پرجتا)o Ribociclib (Kisquali)o تالازوپاریب (تالزنا)o تراستوزوماب (هرسپتین)o Trastuzumab emtansine (Kadcyla

 

ایمونوتراپی داروهایی مانند atezolizumab (Tecentriq) به سیستم ایمنی بدن شما کمک می کند تا با سرطان مقابله کنند.     پیشگیری از سرطان پستاناین نکات ممکن است به شما کمک کند از سرطان پستان جلوگیری کنید: وزن خود را کنترل کنید. اضافه وزن و افزایش وزن در بزرگسالی احتمال ابتلا به سرطان پستان را بعد از یائسگی افزایش می دهد.•فعالیت بدنی. ورزش خطرسرطان را کاهش می دهد. هر هفته 150 دقیقه فعالیت متوسط ​​یا 75 دقیقه فعالیت سنگین (یا ترکیبی) را در نظر داشته باشید. آن را در طول هفته تقسیم کنید.• الکل را محدود یا از مصرف آن صرف نظر کنید.• شیردهی. با شیردهی طولانی تر خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهید.• هورمون درمانی را بعد از یائسگی محدود کنید. در مورد گزینه های غیر هورمونی برای درمان علائم از پزشک خود بپرسید.• غربالگری. توصیه ها از نظر سن و خطر و سایر عوامل متفاوت است.o گروه ویژه خدمات پیشگیرانه ایالات متحده:• 40-49: اگر خود و پزشک فکر می کنید که به آن نیاز دارید ، هر 2 سال یک ماموگرافی انجام دهید.• 50-74: هر 2 سال یک ماموگرافی انجام دهید.o بیش از 75 سال: تا زمانی که در سلامت باشید و انتظار داشته باشید 10 سال یا بیشتر زندگی کنید ، هر ساله ماموگرافی کنید.اگر یکی از عوامل خطر ابتلا به سرطان پستان را دارید ، با پزشک خود در مورد برخی موارد صحبت کنید که ممکن است به شما در کاهش احتمال کمک کند. اینها شامل:o آزمایش ژنتیکی بخاطر تغییر احتمالی در ژن های شما که خطر سرطان را افزایش می دهدo ویزیت مکرر پزشک و آزمایشات غربالگریo داروهایی مانند رالوکسیفن ، تاموکسیفن و بازدارنده های آروماتاز

 

پیش آگهی سرطان پستان پیش آگهی بعد از سرطان پستان به چیزهای زیادی بستگی دارد ، از جمله مرحله سرطان هنگام تشخیص.تقریباً 100٪ زنانی که سرطان آنها فقط در پستان آنها است حداقل 5 سال پس از تشخیص زندگی می کنند. در زنانی که سرطان آنها به بافتهای مجاور گسترش یافته است ، 91٪ حداقل 5 سال دیگر و 84٪ حداقل 10 سال دیگر زندگی می کنند.

 

ایجاد کامنت