سرطان تیروئید

سرطان تیروئید چیست؟

تیروئید مانند یک پروانه کوچک است و معمولاً در قسمت جلویی تحتانی گردن قرار دارد. تیروئید غده ای است که متابولیسم بدن را کنترل می کند. همچنین هورمون هایی آزاد می کند که بسیاری از عملکردها را در بدن کنترل می کند ، از جمله نحوه استفاده از انرژی ، نحوه تولید گرما و مصرف اکسیژن.

سرطان تیروئید با تغییر یا جهش سلول ها ی آن ایجاد می شود. سلولهای غیرطبیعی در تیروئید شروع به تکثیر می کنند و تومور ایجاد می کنند.

در صورت تشخیص بموقع ، سرطان تیروئید یکی از قابل درمان ترین انواع سرطان است.

 

انواع سرطان تیروئید

محققان چهار نوع اصلی سرطان تیروئید را شناسایی کرده اند:

سرطان تیروئید پاپیلاری.

80٪ موارد سرطان تیروئید به این صورت دیده می شود.این نوع تمایل به رشد آهسته دارد ، اما اغلب به غدد لنفاوی گردن گسترش می یابد. حتی در این صورت  نیز شانس زیادی برای بهبودی کامل وجود دارد.

سرطان فولیکولر تیروئید بین 10 تا 15 درصد از کل سرطان های تیروئید در ایالات متحده را تشکیل می دهد. این نوع سرطان می تواند به غدد لنفاوی گسترش یابد و همچنین  احتمال دارد در رگ های خونی گسترش یابد.

سرطان مدولاری تیرویید: در حدود 4٪ موارد سرطان تیروئید را شامل  می شود. هورمونی به نام کلسی تونین تولید می کند که پزشکان  آن را در نتایج آزمایش خون مشاهده می کنند.

سرطان آناپلاستیک تیروئید می تواند شدیدترین نوع باشد ، زیرا در گسترش به سایر قسمت های بدن تهاجمی است. نادر است و درمان آن سخت تر است.

 

چه عواملی باعث سرطان تیروئید می شود؟

هیچ دلیل روشنی وجود ندارد که چرا افراد به سرطان تیروئید مبتلا می شوند. هرچند موارد خاصی وجود دارد که می تواند احتمال ابتلا را افزایش دهد.از جمله:

سندرم های ژنتیکی ارثی. برخی از بیماری ها ، از جمله سرطان ، از DNA حاصل می شود که از والدین دریافت می کنید. به عنوان مثال ، در 2 مورد از هر 10 نفر سرطان مدولاری تیروئید ، سرطان نتیجه ژن غیر طبیعی است که فرد به ارث برده است.

کمبود ید. اگر مقدارکافی از این عنصر شیمیایی در رژیم غذایی  وجود نداشته باشد ، ممکن است فرد بیشتر در معرض خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان تیروئید باشد. این اتفاق در ایالات متحده نادر است زیرا ید به نمک و سایر مواد غذایی اضافه می شود.

قرارگیری در معرض تشعشع. اگر سر یا گردن در دوران کودکی در معرض پرتودرمانی قرار گرفته باشد احتمال بروز سرطان تیرویید افزایش میابد.     سرطان تیروئید در زنان بیشتر از مردان است. زنان عمدتا به سرطان تیروئید در 40 و 50 سالگی مبتلا شوند ، در حالی که مردان مبتلا به آن معمولاً در 60 یا 70 سالگی هستند.سرطان فولیکولر تیروئید بیشتر در سفیدپوستان نسبت به سیاه پوستان و در زنان بیشتر از مردان اتفاق می افتد.حتی در سنین پایینتر نیز ممکن است به سرطان تیرویید مبتلا شد. به عنوان مثال سرطان پاپیلاری تیروئید بیشتر در افراد بین 30 تا 50 سال اتفاق می افتد.

آیا سرطان تیروئید قابل درمان است؟سرطان تیروئید معمولاً قابل درمان است ، حتی اگر درمرحله پیشرفته تری باشد. به این دلیل که درمانهای موثری وجود دارد که فرصتی عالی برای بهبودی کامل می دهد و جراحی (در صورت لزوم) گاهی می تواند آن را بطور کامل درمان کند.

آیا  در معرض خطر سرطان تیروئید هستیم؟وظیفه غده تیروئید ساخت هورمون هایی است که به بدن در استفاده از انرژی ، گرم ماندن و کنترل فشار خون و ضربان قلب کمک می کند. سرطان زمانی اتفاق می افتد که سلولهای سالم غده تغییر شکل و ماهیت داده و رشد و تکثیر آنها از کنترل خارج شود.در لیست شایع ترین سرطان ها در ایالات متحده ، سرطان تیروئید در بین زنان در رتبه پنجم قرار دارد و هیچ سرطانی رشد افزایشی بیشتر از سرطان تیروئید ندارد. یک دلیل برای این  امر ممکن است آزمایشات بهتر باشد.   متخصصان در همه موارد نمی دانند که چه عواملی باعث ایجاد سرطان تیروئید می شود ، اما می دانند که برخی موارد ممکن است شانس ابتلا به آن را افزایش دهند. از جمله:جنسیت و سن زنان سه برابر بیشتر از مردان به سرطان تیروئید مبتلا می شوند. سرطان تیروئید در هر سنی می تواند بوجود آید. اما زنان اغلب در سنین 40 تا 50 سالگی و مردان  در 60 تا 70 سالگی تشخیص داده می شوند. البته در مردان ، سرطان تیروئید با سرعت بیشتری رشد و گسترش می یابد. قرارگیری در معرض تشعشع کودکانی که تحت پرتودرمانی برخی سرطان ها مانند لنفوم قرار می گیرند ، احتمال بیشتری برای ابتلا به سرطان تیروئید دارند. در مقایسه با کودکان ، بزرگسالانی که در معرض تابش هستند احتمال ابتلای کمتری دارند. وراثت و ژنتیک اگر مادر ، پدر ، برادر ، خواهر یا فرزند فردی به سرطان تیرویید مبتلا شوند احتمال ابتلا به آن در او بیشتر است.همچنین ، سرطان تیروئید ممکن است با برخی مشکلات ژنتیکی یا ارثی مرتبط باشد. یکی از اینها پولیپوز آدنوماتوز خانوادگی گفته می شود. در صورت ابتلا به این نوع پولیپ، احتمال ابتلا به انواع خاصی از سرطان از جمله سرطان تیروئید بیشتر میشود.سایر مشکلات ژنتیکی که خطر سرطان تیروئید را افزایش می دهند عبارتند از:• سرطان مدولاری تیروئید خانوادگی• نئوپلازی غدد درون ریز چندگانه نوع 2• بیماری Cowden

آیا در رژیم غذایی شما ید کافی وجود دارد:ید یک ماده معدنی است که در برخی غذاها وجود دارد. بدن برای ساختن هورمون های تیروئید به آن نیاز دارد. برخی از سرطان های تیروئید در مناطقی از جهان که ید کمتری در رژیم غذایی مردم وجود دارد ، بیشتر دیده می شود. در برخی از کشورها ، از جمله ایالات متحده ، به نمک سفره و سایر مواد غذایی ید اضافه می شود تا به جلوگیری از سرطان تیروئید کمک کند.

علائم سرطان تیروئید چیست؟

تیروئید یک غده پروانه ای شکل در قاعده گردن است. این غده در برخی از فعالیتهای بزرگ مانند کنترل ضربان قلب ، فشار خون ، دمای بدن و وزن نقش دارد.تیروئید دارای دو لوب چپ و راست است که توسط یک تکه نازک از بافت به هم متصل می شوند. در تیروئید سالم ، هر لوب کوچک بوده و آن را زیر پوست  احساس نمی کنید.علائم سرطان تیروئید ، ممکن است شامل موارد زیر باشد:• مشکل در بلع• دشواری در تنفس• خشونت صدا یا سایر تغییرات صدا• سرفه مداوم که به دلیل سرماخوردگی نباشد• یک توده در جلوی گردن (اطراف سیب آدام) که ممکن است به سرعت رشد کند• غدد متورم  اما نه دردناک  در گردن• دردی که از جلوی گردن شروع می شود و به سمت گوش کشیده میشود. اما ممکن است سرطان تیروئید بدون هیچ گونه علائمی وجود داشته باشد.از طرفی یک توده در تیروئید می تواند در اثر عفونت یا گواتر نیز ایجاد شود که باعث رشد غیرطبیعی غده تیروئید میشود. پزشک در معاینات معمول تیروئید را بررسی می کند و چندین آزمایش برای تشخیص منبع مشکل و تصمیم گیری در مورد بهترین روش درمانی انجام خواهد داد.

چگونه می توانیم تشخیص دهیم که به سرطان تیروئید مبتلا هستیم؟

معاینه بدنی پزشک هرگونه توده یا گره ای را که روی گردن دارید بررسی می کند. ممکن است چند سوال از شما بپرسد تا بفهمد در معرض خطر هستید. سوالات ممکن است در مورد این باشد که آیا شما بیش از حد در معرض تابش اشعه قرار گرفته اید یا سابقه خانوادگی سرطان تیروئید یا بیماری تیروئید دارید.؟

آزمایش خون هیچ آزمایش خونی وجود ندارد که بتواند سرطان تیروئید را تشخیص دهد. با این وجود ، ممکن است برای تشخیص درست عملکرد غده تیروئید کمک کننده باشد.

آزمایشات ژنتیکی با توجه به سابقه خانوادگی شما ، پزشک ممکن است آزمایش ژنتیک را تعیین کند تا بفهمد آیا ژنی دارید که احتمال سرطان شما را بیشتر کند.؟ همچنین می تواند تغییرات ژنتیکی را نشان دهد که می تواند نشانه انواع خاصی از سرطان تیروئید باشد.

نمونه برداری اگر توده تیروئید دارید ، ممکن است لازم باشد  با بیوپسی مشخص شود که سرطان است یا خیر.؟برای انجام بیوپسی ، پزشک از یک سوزن کوچک و نازک استفاده می کند تا کمی از توده و شاید مکان های دیگر اطراف آن را نمونه برداری کند.شما احتمالاً این “نمونه برداری با سوزن نازک” را در مطب پزشک انجام خواهید داد. پس از بیوپسی ، پزشک نمونه را برای آزمایش به آزمایشگاه می فرستد.

سونوگرافی سونوگرافی به پزشک کمک می کند تا در مورد گره (های) تیروئید اطلاعات بیشتری کسب کند. از امواج صوتی با فرکانس بالا برای ایجاد تصویری از تیروئید شما استفاده می شود.پزشک پروب را  در مقابل غده تیروئید قرار می دهد. تصویر تیروئید و گره ها، حتی آنهایی را که لمس نمی شود ، در صفحه رایانه نشان داده می شوند.اگر یک توده پر از مایع  یا جامد باشد ، ممکن است سونوگرافی به پزشک نشان دهد. یک توده جامد به احتمال زیاد دارای سلول های سرطانی است ، اما برای کشف این موضوع هنوز  آزمایشات بیشتری نیاز است. سونوگرافی همچنین اندازه و تعداد گره های تیروئید شما را نشان می دهد.

اسکن ید رادیو اکتیو در این آزمایش از ید رادیواکتیو استفاده می شود که توسط سلولهای تیروئید جذب می شود. اسکن ، میزان اشعه در تیروئید یا سایر قسمت های بدن را اندازه گیری می کند.

سی تی اسکن توموگرافی رایانه ای که معمولاً سی تی اسکن نامیده می شود ، با استفاده از اشعه ایکس خاص نگاهی از داخل بدن به پزشک می دهد. این می تواند اندازه و محل سرطان تیروئید و اینکه آیا به سایر نقاط بدن گسترش یافته است را نشان دهد.

اسکن PET مراحل سرطان تیروئید کدامند؟.سیستم مرحله بندی ‘TNMکمیته مشترک سرطان آمریکا سیستمی را ایجاد کرد که بیشتر اوقات برای توصیف مراحل سرطان تیروئید استفاده می شود. این سیستم “TNM” نامیده می شود و روی این سه مورد تمرکز دارد:• T – تومور اصلی چقدر بزرگ است و آیا به سایر مناطق بدن گسترش یافته است؟• N – آیا سرطان به غدد لنفاوی مجاور گسترش یافته است؟ (غدد لنفاوی سلولهای لوبیایی شکل هستند که به بدن کمک می کنند تا با عفونت مقابله کند).• M – آیا سرطان به سایر نواحی بدن یا اندام ها ، یعنی ریه ها ، کبد و استخوان ها گسترش یافته یا متاستاز داده است؟بعد از اینکه پزشک آزمایشاتی را برای یافتن نوع سرطان تیروئید انجام داد ، به هر حرف ذکر شده در بالا یک عدد اضافه می کنند. هرچه این عدد بیشتر باشد ، جنبه پیشرفته تری دارد. (به عنوان مثال ، T2یاT4 به معنای یک تومور بزرگتر از T1 است).در مرحله بعدی ، پزشک این اطلاعات را به صورت مرحله ای دسته بندی می کند.   در اینجا هر مرحله از سرطان تیروئید براساس انواع گروه بندی می شود: سرطان تیروئید پاپیلاری یا فولیکولار – بیماران زیر 45 سال • مرحله I – تومور می تواند هر اندازه باشد. ممکن است به بافتهای مجاور یا غدد لنفاوی مجاور گسترش یافته باشد. اما به سایر قسمت های بدن گسترش نیافته است. مرحله II – تومور می تواند هر اندازه باشد . سرطان ممکن است به غدد لنفاوی گسترش یافته باشد. همچنین به سایر قسمت های بدن مانند ریه ها یا استخوان ها نیز سرایت کرده است. سرطان تیروئید پاپیلاری یا فولیکولار – بیماران 45 ساله و بیشتر • مرحله I – سرطان فقط در تیروئید وجود دارد. تومور 2 سانتی متر یا کوچکتر است.مرحله II – سرطان فقط در تیروئید وجود دارد. تومور بیش از 2 سانتی متر است اما کمتر از 4 سانتی متر است.• مرحله III – تومور بزرگتر از 4 سانتی متر است و به بافتهای نزدیک تیروئید گسترش یافته است ، یا کوچکتر است و به غدد لنفاوی نزدیک رسیده است.مرحله IV- به این معنی است که سرطان گسترش یافته است. پزشک حروف A” ، B و C” را تعیین می کند تا نشان دهد تا کجا پیشرفته است.• مرحله IVA – سرطان فراتر از تیروئید گسترش یافته است. اکنون زیر پوست است ، یا بر حنجره ، مری یا نای تأثیر می گذارد. وجود تومور در غدد لنفاوی دورتر نیز مرحله IVA در نظر گرفته می شود.مرحله IVB – تومور به سمت ستون فقرات یا عروق خونی بزرگ نزدیک آن مانند عروق کاروتید رشد کرده است. ممکن است به غدد لنفاوی نیز سرایت کرده باشد.مرحله IVC – سرطان فراتر از تیروئید و به نقاط دوردست بدن گسترش یافته است. ممکن است در ریه ها ، استخوان ها و غدد لنفاوی باشد. سرطان تیروئید مدولاری موارد زیر برای همه کسانی که به این نوع سرطان مبتلا هستند ، صرف نظر از سن آنها ، صدق می کند.• مرحله I – تومور 2 سانتی متر یا کوچکتر است و فقط در تیروئید است.• مرحله II – بزرگتر از 2 سانتی متر است و فقط در تیروئید یافت می شود. یا هر اندازه است اما به بافتهای فراتر از تیروئید گسترش یافته است اما به غدد لنفاوی سرایت نکرده است.• مرحله III – ممکن است کوچکتر یا بزرگتر از 2 سانتی متر باشد و همچنین ممکن است در بافت های مجاور تیروئید باشد. سرطان در این مرحله در غدد لنفاوی نزدیک تارهای صوتی و نای است.مرحله IV – همانند سرطان غده تیروئید فولیکولی و پاپیلاری ، مرحله IV به این معنی است که سرطان به نقاط دوردست بدن گسترش یافته است و حروف A” ، B و C” نشان می دهد که چه مقدار پیش رفته است.   سرطان تیروئید آناپلاستیک سرطان تیروئید آناپلاستیک نوع سریع الرشد سرطان تیروئید است. به همین دلیل ، فقط به عنوان مرحله IVA ، IVB یا IVC توصیف می شود. قبل از اینکه پزشک آن را شناسایی کند ، ممکن است به گردن گسترش یافته باشد. معنی هر مرحله در بصورت زیر است:مرحله IVA – سرطان در تیروئید وجود دارد. ممکن است به غدد لنفاوی مجاور گسترش یافته باشد.• مرحله IVB – سرطان به فراتر از تیروئید گسترش یافته است. ممکن است در غدد لنفاوی نیز باشد.• مرحله IVC – به مناطق دیگر بدن مانند ریه ها و استخوان ها گسترش یافته است. همچنین ممکن است در غدد لنفاوی نیز باشد

روش های درمانی سرطان تیروئید چیست؟روش های زیادی برای درمان سرطان تیروئید وجود دارد. درمانی که انجام می شود به نوع و مرحله سرطان بستگی دارد. همچنین به سن ، سلامت عمومی و سایر مواردی که مختص هر فرد بستگی دارد. عمل جراحیجراحی پرکاربردترین روش برای خلاص شدن از سرطان تیروئید است. اگر کل غده تیروئید برداشته شود ، به آن تیروئیدکتومی می گویند. اگر بخشی از غده تیروئید برداشته شود ، عمل لوبکتومی نامیده می شود.جراحی همچنین ممکن است شامل خارج کردن غدد لنفاوی ناحیه گردن ، و بافت اطراف غده تیروئید باشد که این به اندازه و محل تومور بستگی خواهد داشت. ید رادیواکتیوغده تیروئید و بیشتر سرطان های تیروئید ید را جذب می کنند. بکارگیری ید رادیواکتیو (RAI) برای از بین بردن هر بافت تیروئیدی که پس از انجام تیروئیدکتومی باقی مانده استفاده می شود. ید به بافت تیروئید می رود و اشعه رادیو اکتیو باعث از بین رفتن آن می شود. همچنین ممکن است برای سرطانی که به غدد لنفاوی مجاور گسترش یافته ، به سایر قسمت های بدن گسترش یافته یا عود کرده است ، استفاده شود. سطح تابش در این روش درمانی بسیار بالاتر از آن است که در اسکن تشخیصی استفاده می شود.بیمار ممکن است به مدت 1 یا 2 هفته قبل از درمان تحت رژیم غذایی خاص با ید کم قرار گیرد. در صورت مصرف قرص های هورمون تیروئید ، ممکن است مجبور باشید برای مدتی مصرف نکنید. هورمون درمانی تیروئید اگر تمام غده تیروئید برداشته شود ، میبایستی قرص های هورمون تیروئید مصرف شود. این قرص ها همچنین از رشد و بازگشت سلول های سرطانی باقی مانده جلوگیری می کنند. آنها این کار را با کاهش سطح هورمون تحریک کننده تیروئید (TSH) انجام می دهند. TSH توسط غده هیپوفیز ساخته می شود و به غده تیروئید می گوید هورمون های تیروئید درست کنید. اما همچنین رشد سرطان را تشویق می کند. سایر درمان هاروش های درمانی زیر بیشتر برای سرطان های تیروئید کمتر شایع  و یا پیشرفته استفاده می شود: پرتو درمانی با اشعه ایکس : از پرتودرمانی برای از بین بردن سلولهای سرطانی استفاده می کنند. با دقت بسیار زیادی تابش می شود تا بقیه بدن تا حد ممکن آسیب نزند. در طول چندین هفته پرتودرمانی لازم خواهد بود. شیمی درمانی به معنای استفاده از مواد شیمیایی برای درمان است. داروها به سلولهای دارای رشد سریع حمله کرده و آنها را از بین می برند. ممکن است قرص ، یا شیمی درمانی داخل وریدی (IV) بکار گرفته شود. درمان هدفمند targeted ، درمانی جدیدتر است که فقط قسمتهای خاصی از سلولهای سرطانی را هدف قرار می دهد تا رشد را کند یا متوقف کند. این به طور معمول به صورت قرص مصرف می شود. معمولاً عوارض جانبی آن کمتر از شیمی درمانی است. تصمیم گیری در مورد درماندر صورت تشخیص سرطان تیروئید ، پزشک به شما کمک می کند تا بهترین روش درمانی را انتخاب کنید. آنها مزایا را توضیح می دهند و در مورد خطرات به شما می گویند.برداشتن تیروئید به دلیل سرطاناگر سرطان تیروئید دارید ، ممکن است با جراحی روبرو شوید. این متداول ترین روش درمانی است و معمولاً بسیار موفقیت آمیز است. جراحی به نوع سرطان تیروئید بستگی دارد.تیروئیدکتومی زمانی است که تمام غده تیروئید یا بخش وسیعی از آن برداشته شود.لوبکتومی زمانی است که یکی از دو لوب تیروئید برداشته شود.اگر سرطان گسترش یافته باشد ، ممکن است غدد لنفاوی ناحیه گردن نیز خارج شود.بسته به اندازه و محل تومور ، ممکن است بافت اطراف غده تیروئید نیز برداشته شود. قبل از جراحیقبل از جراحی ، آزمایش های آزمایشگاهی و تصویربرداری لازم است. آزمایش ها به پزشک کمک می کنند تا آنجا که ممکن است در مورد سرطان آگاهی بیشتری داشته باشد. حین جراحیجراحی با بیهوشی عمومی صورت خواهد گرفت. پزشک ممکن است یک یا چند برش در گردن ایجاد کند ، اما این بستگی به نوع جراحی دارد.بعد از جراحیجراحی تیروئید معمولاً بدون مشکل انجام می شود. در ناحیه گردن درد وجود خواهد داشت اما با دارو رفع میشود. همچنین ممکن است به مدت چند روز گرفتگی صدا یا گلودرد وجود داشته باشد.یا یک شب در بیمارستان می مانید ، یا روز جراحی به خانه می روید. باز هم ، بستگی دارد که چه نوع جراحی انجام شود..اگر تمام غده تیروئید برداشته شود ، پزشک احتمالاً داروی جایگزین هورمون تیروئید را برای جایگزینی هورمون های تیروئید تجویز می کند. ممکن است تا پایان عمر به این دارو نیاز باشد.اگر فقط بخشی از تیروئید شما برداشته شده باشد ، ممکن است نیازی به داروی جایگزین هورمون تیروئید نباشد. نکاتی برای کنترل عوارض جانبی درمان سرطان تیروئیدسرطان تیروئید نسبتاً نادر است. و به لطف درمان های بسیار خوب ، در بیشتر مواقع قابل درمان است.نوع درمان بستگی به نوع سرطان تیروئید و گسترش آن دارد. بیشتر افراد با جراحی به تنهایی یا با ترکیبی از جراحی و ید رادیواکتیو درمان می شوند.اگر عوارض جانبی ناشی از درمان داشته باشید ، روشهایی برای مدیریت آنها وجود دارد که به شما کمک می کند احساس بهتری داشته باشید.از جمله: بعد از جراحیجراحی تیروئید شامل برداشتن بخشی یا کل غده (تیروئیدکتومی) است. در بعضی موارد ممکن است نیاز به برداشتن غدد لنفاوی نیز باشد.احساس خستگی یا درد در طی چند روز پس از جراحی غیرمعمول نیست. اما داروهای ضد درد که توسط پزشک تجویز شده است می توانند به شما کمک کنند.بعد از جراحی ممکن است در گردن و شانه ها کمی درد داشته باشید.این معمولاً طی چند هفته از بین می رود. در این بین ، پزشک می تواند در مورد ورزش هایی که به شما کمک می کند تا سفتی گردن را برطرف کند ، به شما مشاوره دهد. برخی تحقیقات نشان می دهد که ورزش های کششی بسیار مفید هستند و حتی نیاز به داروی درد را کاهش می دهند.استراحت کافی ، خوب غذا خوردن ، نوشیدن مایعات و پیاده روی نیز کمک زیادی به بهبود شما می کند.بعد از انجام عمل جراحی می توانید به طور معمول غذا و نوشیدنی بخورید. بیشتر افرادی که تیروئید آنها برداشته شده است حدود 24 ساعت در بیمارستان می مانند.وقتی به خانه می روید ، معمولاً می توانید ظرف مدت 10 روز به فعالیت عادی خود برگردید. جایگزینی هورمون تیروئید اگر کل تیروئید شما برداشته شود ، به جای هورمون طبیعی تیروئید به دارو نیاز خواهید داشت.اما نکته اصلی یافتن دوز مناسب برای شما در تمام مراحل زندگی است. شما ممکن است بیش از حد دچار گرفتگی عضلات یا ضربان قلب سریع و احساس گرما یا تعریق شوید. با کمبود مقدار هورمون ممکن است احساس سرما و فرسودگی کنید. پزشک شما دوز را براساس نتایج آزمایش خون تنظیم می کند.  درمان ید رادیواکتیوجراحی اغلب بیمار را  از شر سرطان تیروئید خلاص می کند. اما بسته به نوع سرطان تیروئید، پزشک همچنین ممکن است به شما پیشنهاد دهد که با ید رادیواکتیو درمان شوید.این کار برای از بین بردن سلولهای سرطانی که در حین جراحی باقی مانده اند و نیز برای جلوگیری از بازگشت سرطان انجام می شود.برخی از افراد عوارض جانبی ناشی از درمان را تجربه می کنند ، اما این مشکلات معمولاً فقط مدت کوتاهی طول می کشد.• اگر درد در ناحیه گردن دارید ، مسکن های بدون نسخه معمولاً به شما کمک می کنند.• مشکلات دندانی و خشکی دهان نیز می تواند یک عارضه جانبی باشد. اسپری ها و ژل هایی وجود دارند که به بهبود این عارضه کمک می کنند. خشکی دهان همچنین می تواند باعث پوسیدگی دندان شود ، بنابراین حتما مسواک بزنید و نخ دندان بکشید و در صورت نیاز به دندانپزشک مراجعه کنید.• غدد بزاقی شما ممکن است متورم شده و آسیب ببیند. ممکن است فقط چند دقیقه طول بکشد ، یا ممکن است طولانی تر باشد ، و ممکن است بیش از یک بار اتفاق بیفتد. می توانید ناحیه غده بزاقی را به آرامی ماساژ دهید ، اما اگر این کار کمکی نکرد ، ممکن است پزشک شما را به یک متخصص ارجاع دهد.• ممکن است چشمان شما به همان اندازه اشک تولید نکند. اگر چند روز بعد از هر بار درمان ، عینک بزنید ، ممکن است کمک کند.

 

ایجاد کامنت